Характери

Връзка в равноправие

Posted On
Posted By Character

“Когато жена каже, че се разбира перфектно с половинката си и заедно взимат решенията, знам, че всъщност тя командва вкъщи”. Тези думи провокираха темата за днешния материал в блога. Наистина ли е така?

Далеч от романтичните и идеалистични представи, че любовта окрилява и решава всички проблеми, поглеждам на взаимоотношенията между мъж и жена в чистата им форма. Това е най-естествената връзка в света и затова тя не бива да е сложна.

Всички книги, които казват на жените как да накарат силния пол да свалят капака на тоалетната чиния, а мъжете – как да разберат нежния пол, прекалено усложняват ситуацията. Ако се замислим, подобни материали целят единствено да се постигне контрол, надмощие над другия, да му покажеш, че ти си по-силен. Защо? Необходимо ли е?

Всъщност всички тези прояви на доминиране са провокирани от егото. Именно то не е готово на компромиси. Подобни толеранси често се приемат като липса на характер или на изразяване на мнение. А истината е, че разбирателството дава баланс в една връзка.

Представете си ситуацията, в която на двойката ѝ е приятно в собствената компания. Членовете в нея се уважават един друг и се обичат. Защо тогава, когато единият от тях реши да направи различно занимание от това да е с другия и да се почувства отново индивидуален, да е нещо лошо? И защо другият да му се сърди?

Не забравяйте, че всеки проблем се решава с разговори и коментари. Когато тонът е премерен, а доводите – основателни, няма как да не се достигне до правилен развой на нещата. Равноправие на половете, на участниците във връзката и на отношенията – това е формулата за успех.

Google+ Comments

Related Post