Uncategorized

Точните слънчеви очила за лятото

Posted On
Posted By Character

Изборът на правилни слънчеви очила е важен, не само за да допълни модния стил, но и за защита на очите от вредните UV лъчи на слънцето. Споделям ви няколко съвета, които ще ви помогнат да изберете най-добрите слънчеви очила. Те са на база мои наблюдения и затова съветвам да посетите лицензирана оптики, за да направите най-правилния за вас избор.

Най-важната функция на слънчевите очила е да предоставят висока защита от вредните UV лъчи на слънцето. Затова се насочете към очила, които блокират 100% UVA и UVB лъчите или имат етикет с UV400 защита. Така ще сте сигурни, че предпазвате добре очите си.

Изберете стъкла с добро качество и яснота на виждане. По-добрите материали за стъкла като поликарбонат или триакетат предлагат по-голяма издръжливост и устойчивост на надраскване. Също така възможността за поляризирани стъкла може да бъде полезна, особено ако ще използвате слънчевите очила при ярко слънце или около водата. Поляризацията намалява отблясъците и подобряват яснотата на виждане, така че ще може спокойно да се наслаждавате на слънчевите дни на плажа.

Изберете слънчеви очила, които са подходящи за формата на вашето лице. Това означава, че трябва да прилягат добре на носа и ушите, без да оказват прекомерен натиск или да падат. Размерът на рамката трябва да бъде съобразен с размера на вашето лице, за да са оптимално комфортни и стилни. Ето затова препоръчвам и изборът да е ръководен от очен специалист.

Не забравяйте, че слънчевите очила са повече от моден аксесоар – те са важен инструмент за защита на очите. А в момента има такова изобилие от модели, които да паснат на стил и предпочитанията на всеки. Важното е човек да разполага с достатъчно финанси, за да си вземе точите слънчеви очила. Повярвайте ми, не пестете и изберете един качествен чифт вместо 5 евтини.

Google+ Comments

Related Post