Характери

Щастието е достъпно 7 дни в седмицата

Posted On
Posted By Character

03-relaxationДнес темата е позитивна!

Денят е прекрасен, времето е чудесно и е любимият на мнозина от нас петък. Да ви кажа честно, когато преди години бях първо ученичка, а после студентка харесвах петъците. Откакто започнах постоянна работа обаче преоткрих техния чар и неустоимост. Мисълта, че е дошъл края на работната седмица и че тепърва ви предстои заслужена почивка… това е най-хубавото време от седмицата.

Да, ама дали?

Всъщност мисля, че щастието е възможно и през седемте ни познати дни от понеделник до неделя. Защо ежедневно да работим, чакайки уикенда? Защо първата ни мисъл сутрин да е: нямам търпение да дойде вечерта. Подобен начин на мислене не е здравословен за вас самите.

Не е ли по-добре да си мислим какво ни предстои днес и какво сме на път да постигнем? Не е ли по-добре да се радваме тук и сега на хората до нас, на близостта, обичта и приятелството им? Как ви се струва да ценим всеки ден, който ни е даден в този живот, защото никога не знам какво може да се случи през утрешния. Съдбата е противоречива понякога, затова нека не я предизвикваме. Живейте тук и сега, а не очаквайки това или онова.

Щастието наистина е постижимо седем дни в седмицата. Просто трябва да му позволим да стане част от ежедневието ни, вместо да винаги да се събуждаме с мисълта за края на седмицата…

 

Google+ Comments

Related Post