Характери

Няма край

Posted On
Posted By Character

Сигурно сте чували оня пионерски рефрен: пред нас са блеснали житата … и ний вървим, вървим нататък и няма край, и няма край. Е, наистина няма край на простотията в българския тв ефир. Само дето тази безкрайност, за разлика от песента, не обещава светло бъдеще. Разбира се, че захващам любимата си тема “Вип Брадър” и по-точно продължението “Олд старс”. Което на български ще рече стари звезди – стари не в смисъл на възраст, ами на присъствие в обществения живо и шоу бизнеса – така поне твърдят водещи и продуценти.

brother

Като се вземе предвид обаче, че доста от участниците са съвършено непознати на масовия телевизионен зрител по причина, че или са участвали в различни формати в световно неизвестни кабеларки, чиито зрители се броят на пръстите на едната ръка, или изявите им са били толкова отдавна, че вече никой не си спомня за тях, единственото старо нещо в това шоу са продуцентските номера, опити за манипулации и обидно подценяване на зрителите.

Май Нико Тупарев и компания наистина си мислят, че зрителите им са пълни профани и малоумници. Колко трябва да не правиш връзка между нещата, за да решиш, че уникалните простотии и изпълнения на Пенка и Джийсън в стил пионерски лагер са плод на личната им фантазия. Все пак те са доста млади, за да са запознати лично с въпросната стилистика.

Но хайде, да сме великодушни, да не сме мнителни и подозрителни и да приемем, че всичко, което се случи, са оригинални творчески хрумвания на двамата. Пак остава във въздуха да виси въпросът: По божия промисъл ли Биг Брадър е знаел за тия им пъклени планове, та се беше приготвил със затворническа килия.

Най-логичния коментар на горното ми се струват репликите, които си размениха в пленарна зала бившият здравен министър Десислава Атанасова и Мая Манолова. Първата изрази надежди, че втората е чела “Престъпление и наказание”. А Манолова я увери, че дори е стигнала до “Идиот”.

 

Google+ Comments

Related Post