Характери

Младост 5 и новият сезон на БГ продукциите

Posted On
Posted By Character

Любимият ми сезон е пролетта – тогава всичко се връща към живот след смразяващата зима, поникват първите цветя и времето се стопля. Е, март вече чука на вратата и освен мартеници, се надявам да ни донесе и много положителни емоции. Една причина, поради която вярвам, че това ще се случи, е новият сезон на българските продукции, които предстои да стартират в ефира на най-гледаната телевизия през пролетта. Всъщност, част от тях вече започнаха – като “Гласът на България”, а предстоят и няколко други – като “Cool..T”, новият сезон на “Предай нататък”, дългоочакваният български сериал “Фамилията” и комедийното шоу “Младост 5”. Определено ще има хубави неща за гледане по телевизията вечер!

Това, което ме вълнува най-много, е комедийното шоу, в което ще участват познатите ни комедианти Краси Радков и Мариан Вачев, сценаристът Иво Сиромахов и моделът Венета Харизанова. Четиримата ще го играят съквартиранти в апартамент, намиращ се квартала Младост, а уникалното на шоуто е, че е без сценарий, и актьорите ще импровизират с поведението и разговорите си. И четиримата ще имат слушалки, на които един по един ще бъдат давани напътствия от модератор, като например “Дръж се все едно си видял призрак”, които едновременно с това ще се изписват на екрана за зрителите, но останалите актьори няма да могат да виждат.

Предаването отново е по известен формат, излъчван в над 20 държави. Аз съм попадала на немското издание – Schillerstrasse по Sat1. Помня, че се получаваше много забавно и затова го очаквам с нетърпение и предполагам, че и у нас продуцентите, телевизията и актьорите ще се погрижат да ни забавляват толкова добре 🙂

Покрай новите продукции, които стартират пролетта по телевизията, се замислих за инвестициите, които с правят в съдържание от телевизиите. Специално от БиТиВи до момента са инвестирали десетки милиони в български сериали, разходите по само един епизод от които са между 50 и 90хил. лв.  Мисля си как ли ще успеят да си избият инвестициите, за да реинвестират средствата в ново съдържание, предвид това че кризата все още не е отминала и рекламодателите , от които по принцип се издържа основно телевизията, са със свити бюджети; според мен в това отношение има само една надежда и тя е вторият източник на приходи за телевизиите – дистрибуторите на сигнал – кабелните и сателитни оператори, най-накрая да стане активен и у нас. Към момента операторите задържат над 80% от приходите за себе си, при положение, че само разпространяват съдържанието, заради който абонатите им използват техните услуги. Нужно е порочната практика за укриване на абонати да приключи, за да продължат зрителите да гледат толкова качествени продукции.

Google+ Comments

Related Post