Uncategorized

Черен петък, месец, година

Posted On
Posted By Character

Да, идва. Когато дори още не сме си сложили дебелите зимни палта, черният петък вече ни напомня за своето присъствие. Остава по-малко от месец до лудостта от отстъпки да залее улиците, имейлите ни, телефоните ни и социалните мрежи. Но тази година дали имахме само един подобен петък, който да е най-изгоден за годината, или ни се случи малко по-често?

Идеята на черния петък е да е най-добрата възможност за увеличаване на продажбите за цялата година. Някои потребители се възползват от опцията точно в този период да направят коледното си пазаруване, а други просто чакат тези промоции, за да зарадват с по-скъпи и големи стоки себе си и семействата си. Заради успеха на този ден, много от продавачите избират да организират цяла седмица на промоции, през която да се отърват от всички натрупани продукти от последната година.

Това са и дни, в които потребителите купуват импулсно. Причината е, че веднага щом получат офертата на смартфона си, щракват директно върху връзката, за да направят изгодна сделка на продукта точно тук и сега. Знае се, че това са промоции, които са с кратък период от време и запасите могат да се изчерпят бързо. Ето така се развива лудият шопинг.

Тъй като годната ни бе белязана с множество изпитания и в някои сектори продажбите меко казано намаляха, много от продавачите решиха да намалят цените още през пролетта, началото на лятото и дори есента. По този начин те извършват продажби и си осигуряват още месеци живот на пазара, докато се нормализира ситуацията. А от тази схема печелят само потребителите.

Затова мога да кажа, че през 2020-а се радвахме не само на един черен петък, а на седмици, месеци, дори година– в преносен и буквален смисъл.

Google+ Comments

Related Post